0800330735

У якій валюті зберігати гроші в 2020 році?

Зараз досить нестабільний час, тому у багатьох виникають питання фінансового плану. Виною всьому - пандемія коронавірусу, яка істотно вдарила по економіках багатьох країн світу. На сьогоднішній день поступово всі починають виходити з крутого піке і вкладати гроші в майбутні проекти, тому виникає цілком логічне запитання: в якій валюті зберігати гроші в 2020 році?

В якій валюті українцям буде найвигідніше зберігати свої заощадження?

В якій валюті зберігати заощадження?

В Україні користуються великою популярністю 3 валюти: американський долар, євро і британський фунт стерлінг. Однак, в будь-якому випадку гроші повинні працювати, а не просто лежати вдома під подушкою, тому багато хто намагається їх пустити в будь-яку справу, щоб гроші працювали. Розглянемо далі, як саме українці множать свій капітал:

  1. Найпростішим способом є депозит в банку. Однак не всі валюти можна покласти під відсоток. В українські банки можна вкласти тільки американські долари і євро. Відсоток на валюту зараз досить низький, зокрема євро практично наближається до нуля і це не вигідно для жителів нашої країни. Тому необхідно шукати інші способи, які зможуть принести вам прибуток.
  2. Фондові біржі пропонують не просто вкласти гроші, але і при грамотному розподілі коштів можна отримати на зростанні чималі гроші. Але для цього необхідно знайти надійного партнера, який займається таким видом діяльності.
  3. Також ви можете слідкувати за рухом коштів самостійно, при цьому всю відповідальність берете на себе. У більшості випадків при зверненні в брокерські компанії вас можуть легко обдурити. Тому, щоб отримати прибуток, ви повинні перевірити сайт і відслідковувати рух грошей самостійно.

Виходячи з перерахованого вище найвигідніше зберігати гроші в американській валюті. Крім того, долар тривалий час є однією з найстабільніших валют світу і входить в золотовалютний світовий резерв. В американській валюті полягає велика кількість фінансових операцій, купується рухоме і нерухоме майно. Крім долара можна зберігати гроші в фунтах стерлінгів. Одна з найстаріших валют світу, при цьому в Україні крім як фондових бірж ви дану валюту не зможете використовувати. Її перевага в тому, що протягом тривалого періоду часу є стабільною. Однак на фондових біржах можна добре заробити на різниці валют, при вкладенні британського фунта стерлінга. Євро хоч і є наймолодшою валютою світу, проте вважається досить стабільною і нею користуються більшість країн Євросоюзу.