• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Комерційний курс: вигода і підводні камені

Комерційний курс валют

Українці вважають за краще здійснювати обмін не за офіційним, а за комерційним курсом валют. Для багатьох людей ці цифри є важливим показником, адже вони є індикаторами ряду факторів:

  • купівельна спроможність населення;
  • показники інфляції;
  • довіра українців до гривні;
  • попит на внутрішньому ринку на іноземні гроші;
  • політична обстановка в країні.

Якщо один і більше показників з цього списку змінюються, то можна очікувати коливання комерційного курсу на всі основні валютні пари. По суті, комерційний курс - це той, за яким банки і обмінні пункти продають долари, євро та інші валюти. При цьому курс вище, ніж на міжбанку і різниця між купівлею і продажем максимальна. Комерційний курс ще називають плаваючим, так як він може змінюватися протягом дня кілька разів.

Чи можна передбачити зміни комерційного курсу?

Є чимало показників, але найпростіший метод - просто відстежувати фінансові та економічні новини. Щодня на сайті НБУ та інших достовірних ресурсах виходять актуальні новини, в яких повідомляється, як змінилася купівельна спроможність українців, виріс чи рівень інфляції. Варто розуміти, що комерційний курс відрізняється від офіційного. На дрібних сумах ці зміни незначні, а ось на великих обмінах дуже навіть відчутні. За комерційним курсом вигідніше продавати інвалюту, а от купувати її буде дешевше за показниками НБУ.

Ще одним важливим аспектом впливу на комерційний курс є фінансова допомога від МВФ. Як тільки наша країна отримує черговий транш, фінансова ситуація трохи стабілізується на 2-3 місяці і підвищується попит на гривню. Проте, через нестабільну економічну та політичну ситуацію ажіотаж на іноземну валюту не вщухає.

Вигідний обмін валют в Дніпрі за комерційним курсом з Кіт Груп

Фінансова компанія Kit Group має успішний багаторічний досвід роботи на фінансовому ринку країни. Вона постійно стежить за фінансовою та економічною ситуацією в країні і формує лояльні умови співпраці.

В обмінниках Кіт Груп представлені вигідні ставки на покупку і продаж іноземної валюти. У касах без проблем можна обміняти гривні на долари, євро, ієни, злоті і інші іноземні валюти в будь-якому еквіваленті. На нашому сайті представлені наочні графіки курсів різних валют, які можна вивчити за певний період часу. Скористайтеся послугами компанії Kit Group, щоб обміняти валюту за вигідним курсом!